gepubliceerd op 6 september 2021
‘De dood in Taormina’ van Arnon Grunberg

Bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar is een nieuwe roman van Arnon Grunberg verschenen, De dood in Taormina. In de roman vertelt Zelda over haar leven als lokeend in dienst van een jeugdbende, als drager van eigen en andermans geheimen. En over de rest van haar leven, dat begon nadat ze haar vader op haar zestiende beloofde niet vroegtijdig te zullen sterven.

Een verloren opschrijfboekje voert haar naar de acteur Jona. Met hem en een Zweedse cowboy zonder cowboyhoed reist ze naar Taormina, volgens Jona het betere decor voor het geluk. Onder de Siciliaanse sinaasappelbomen leven Zelda, Jona en de Zweed alsof het bestaan een verhaal is waaraan je je moet overgeven. Maar vroeg of laat haalt het verleden je in, blijkt het levendiger dan het heden, blijkt de waarheid sneller dan alle kleine en grote leugens. Of niet? Wat als het verleden je nooit inhaalt? Als je voor altijd moet leven met je verzinsels?

De dood in Taormina is een roman over rechtvaardigheid en liefde, over vergiffenis en pragmatisme, acteren en oprechtheid, en over de vraag of datgene waarvoor je leeft ook datgene is waarvoor je bereid bent te sterven.

De dood in Taormina, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, gebonden, 320 pag., € 23,50ong>
ISBN: 9789038810195