gepubliceerd op 27 juli 2021
A.F.Th. van der Heijden in een nieuwe bibliofiele uitgave

Bij Hof van Jan is een nieuwe bibliofiele uitgave verschenen, een doos met zes brieven aan Gert Boonekamp. Boonekamp is een literatuurliefhebber en verzamelaar. Omdat hij kleiner moest gaan wonen, was hij genoodzaakt een groot deel van zijn verzameling weg te doen. De schrijversbrieven bestemde hij voor het Literatuurmuseum. Om deze ingrijpende gebeurtenis niet ongemerkt voorbij te laten gaan, is een zestal aan hem gerichte brieven nu verzameld in een bibliofiele uitgave.

In een smaakvol zwart doosje treft men brieven aan van Kreek Daey Ouwens (over haar bundel Echo Echo), Bibi Dumon Tak (o.a. over de koe die ze het leven redde), A.F.Th. van der Heijden (o.a. over Tonio), Sybren Polet (over zijn autobiografie), Hans van de Waarsenburg (over zijn tijdelijk dode dichterschap) en L.H. Wiener (over Nestor, waaraan toegevoegd de toespraak die hij hield bij de presentatie van het boek).

Alle brieven hebben hun eigen gedrukte vorm gekregen. De teksten zijn met de hand gezet uit de Spectrum en werden in 120 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat.

Deze bijzondere uitgave is voor € 30,- te bestellen via deze link.