donderdag 24 juni 2021 om 20:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 12 juni 2021
Online boekensalon: toneel in de Gouden Eeuw

Op donderdagavond 24 juni organiseert de UB Leiden weer een online boekensalon. Te gast deze keer zijn Olga van Marion (universitair docent Oudere Nederlandse Letterkunde in Leiden) en Frans Blom (universitair docent Historische Nederlandse Letterkunde aan de UvA).

Hoofdconservator van de UB Leiden Garrelt Verhoeven interviewt Van Marion en Blom over hun gezamenlijke boek Spaans toneel voor Nederlands publiek. Daarnaast gaan zij in gesprek over het boek Podium van Europa. Creativiteit en ondernemen in de Amsterdamse Schouwburg van de zeventiende eeuw, dat Blom schreef over de ontstaansgeschiedenis van de eerste schouwburg in het Nederlandse taalgebied. Conservatoren van de UBL presenteren bijpassende stukken uit de Leidse collecties.

Aanmelden

De online boekensalon op donderdag 24 juni begint om 20.30 uur en is gratis te volgen via de website van de UB Leiden: bibliotheek.universiteitleiden.nl. Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig.

Bekijk hier alvast de teaser met Olga van Marion en Frans Blom.