gepubliceerd op 26 april 2021
‘Hop over de sofa’, een nieuwe bundel van Remco Ekkers

Bij Uitgeverij Kleine Uil is een nieuwe bundel van dichter Remco Ekkers verschenen, Hop over de sofa. Van de achterflap:

Hop over de sofa lijkt een opgewekte of komische titel, maar er gaat een gruwelijke werkelijkheid achter schuil in het klein en in het groot. De dichter verwondert zich over het kwaad in de wereld, over ongerijmdheden, over vreemde toevalligheden, maar ook over liefde. Alle mensen die hebben bestaan zijn vergeten op enkelen na. Ik vraag me af waarom ze hebben geleefd en of het van belang was voor henzelf dat ze hebben geleefd maar dan toch om het leven zelf voort te duwen tot meer bewustzijn. Er zijn plaatsen op de wereld waar de namen van de gestorvenen zijn gegraveerd, in steen gehakt om ze te kunnen behouden, hoe lang nog? Als iemand belt en zegt dat ik moet komen, hoe ver, het maakt niet uit. Is liefde de wijsheid van het samen voorbijgaan, zoals alles voorbij gaat?

Hop over de sofa, Uitgeverij Kleine Uil, paperback, 96 pag., € 17,50
ISBN: 9789493170421