donderdag 29 april 2021 om 20:30 uur
Online programma
gepubliceerd op 14 april 2021
Online boekensalon met Wim van den Doel

Op donderdagavond 29 april aanstaande is Wim van den Doel, hoogleraar Algemene Geschiedenis, te gast in de online boekensalon van UB Leiden. Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt Van den Doel over zijn nieuwe boek Snouck. Het volkomen geleerdenleven van Christiaan Snouck Hurgronje.

In de boekensalon worden leven en werk van de Leidse arabist en islamoloog Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936) besproken in de context van de koloniale overheersing in Nederlands-Indië. Naast Van den Doel is Nico Kaptein, hoogleraar Islam in Zuidoost Azië, te gast die eerder een biografie schreef over Sayyid ʿUthman, de Arabische assistent van Snouck. Conservatoren van de UB Leiden presenteren aansluitend bijpassende topstukken uit de Leidse collecties.

Aanmelden

Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig. De online boekensalon begint donderdag 29 april om 20.30 uur en is via deze link te volgen.