Zondag 11 april 2021
om 11:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 9 april 2021
Online lezing: ‘In het spoor van Aletta Jacobs’ door Arjen Dijkstra

Op zondagochtend 11 april aanstaande organiseert RUG/Campus Fryslân in samenwerking met het Fries Museum en Tresoar de online lezing In het spoor van Aletta Jacobs door Arjen Dijkstra.

In april is het precies 150 jaar geleden dat Aletta Jacobs zich inschreef aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat was voor de jonge studente een belangrijke stap: ze zou acht jaar later de eerste vrouw worden die promoveerde in Nederland, en daarmee was ze de eerste vrouw die een volledige academische opleiding had voltooid. Aletta Jacobs was de eerste, maar niet de laatste.

​In deze lezing gaat Arjen Dijkstra in op de vrouwen die na haar kwamen. Hoe vertel je het verhaal van 150 jaar vrouwen aan de universiteit. Wat is daarover te vertellen? Welke objecten laat je in zo’n tentoonstelling zien? Hoe bereik je het publiek? Opvallend is dat een aantal prominente opvolgers van Aletta Jacobs uit Fryslân komen, ook hun verhalen zijn onderdeel van deze lezing.

De lezing is gratis bij te wonen. Wel dient u zich op te geven via deze link, zodat u weer een link naar de lezing gestuurd kan worden.