donderdag 29 april 2021 om 16:00 uur
Online programma
gepubliceerd op 20 april 2021
Boeken uit het Huis: ‘Donkerdrif’ van Deon Meyer

Afgelopen februari ging het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam in samenwerking met de Taalunie van start met een serie maandelijkse presentaties van boeken op het gebied van de Afrikaanse literatuur, geschiedenis en biografie: ‘Boeken uit het Huis’. Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen.

Elke laatste donderdag van de maand vindt er een presentatie plaats tussen 16:00 uur en 17:00 uur. De presentaties worden gelivestreamd via het officiële Zuid-Afrikahuis YouTube-kanaal waarbij de kijker live vragen kan stellen via de chat. Natuurlijk zijn alle afleveringen van ‘Boeken uit het Huis’ ook op elk gewenst moment terug te kijken.

Op donderdagmiddag 29 april is het de beurt aan Deon Meyer met zijn nieuwe misdaadroman Donkerdrif. Meyer behoort inmiddels  tot de top van de internationale misdaadauteurs. Hij kreeg voor zijn boeken meerdere prijzen, onder meer in Frankrijk, Zweden en Duitsland. In 2012 werd zijn thriller 13 uur door Vrij Nederland Detective en Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. Op 29 april wordt Deon Meyer geïnterviewd door zijn Nederlandse collega-schrijver Peter Römer, de man achter de nieuwe Baantjers. Römer schrijft ook op zichzelf staande romans. In januari verscheen van hem Het meesterstuk, een roman die de liefhebbers van Dan Brown beslist zal aanspreken. Deon Meyers vaste Nederlandse vertalers, Karina van Santen en Martine Vosmaer, komen langs om te vertellen wat zijn romans vanuit hún perspectief zo onweerstaanbaar maakt.