gepubliceerd op 10 mei 2019
Programma rondom Biesheuvel 80 jaar: Een Schiedamse jongen

Donderdag 23 mei 2019 is het 80 jaar geleden dat Maarten Biesheuvel in Schiedam werd geboren, waar hij tot zijn twintigste jaar zou blijven wonen. De komende weken staat deze stad daarom stil bij de tachtigste verjaardag van J.M.A. Biesheuvel. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder andere een feestelijke avond in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verschijnt er bij Uitgeverij Scriptum een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt.

 

Tot en met 10 juni is er in de Korenbeurs te Schiedam een expositie te zien waarin Biesheuvels leven wordt belicht aan de hand van boeken, foto’s, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag.

 

Ook zijn er komende maand nog tal van andere activiteiten in Schiedam rondom Biesheuvel. Een overzicht hiervan vindt u via deze link.