woensdag 17 april 2019 om 15:30 uur
Verzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61, Amsterdam
gepubliceerd op 9 april 2019
Een middag over Gisèle d’Ailly-van Waterschoot van der Gracht

Dit jaar organiseren het NIOD Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, Verzetsmuseum Amsterdam, VPRO en Historisch Nieuwsblad weer 5 middagen over helden, schurken en de Tweede Wereldoorlog. Elke maand een lezing, met een eigen thema, dat altijd te maken heeft met de bezetting. In 2019 zal elke lezing een recent verschenen historische biografie behandelen.

 

Op woensdagmiddag 17 april aanstaande zal Gisèle d’Ailly-van Waterschoot van der Gracht centraal staan. Oud NIOD-directeur Hans Blom In gesprek met biografe Annet Mooij en met Cees van Ede, maker van de documentaire Het steentje van Gisèle, over het veelbewogen leven van deze spraakmakende levenskunstenares die tijdens de oorlog onderduikers in huis nam.

 

 

 

 

Aanmelden

Kaarten kosten €14 per lezing en zijn te koop via deze link. Bij de prijs is een drankje en gratis toegang tot het museum inbegrepen.