dinsdag 16 april 2019 om 20:00 uur
Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam.
gepubliceerd op 2 april 2019
Herdenking Klaus Mann in Amsterdam

In 2019 wordt door Klaus Mann Initiative Berlin e.V. het zeventigste sterfjaar herdacht van Klaus Mann, zoon van Thomas Mann. Na de machtsovername door Hitler in januari 1933 vertrok Klaus Mann noodgedwongen uit Duitsland. Tot zijn emigratie in september 1938 naar Amerika, waar hij zich voegde bij zijn ouders en zus Erika, verbleef Klaus regelmatig in Amsterdam. Zelfs kort voor zijn zelfgekozen levenseinde op 21 mei 1949 in Cannes, logeerde hij een paar dagen in het Amsterdamse Hotel Americain.

 

In het Goethe Instituut te Amsterdam vindt daarom op dinsdag 16 april een speciale Klaus Mann-herdenking plaats. Hoogtepunt van de avond is de opvoering van Überfällige Worte – Fiktives Gespräch Zwischen Klaus und Thomas Mann door Frank Träger en Konstantin Rau.

 

Programma

19.30 Ontvangst
20.00 Welkom door Margreet den Buurman
20.15 Frank Träger & Konstantin Rau: Überfällige Worte – Fiktives Gespräch Zwischen Klaus und Thomas Mann
21.00 Interview over de tekst en ontstaan productie
21.30 Nagesprek & publieksvragen met Cees Steeman
22.00 Slotwoord *
* Op eigen gelegenheid nazit in een nabijgelegen locatie

 

Voertaal: Duits/Nederlands. De toegang voor deze avond bedraagt € 7,50.

 

Zie voor meer informatie deze link.