gepubliceerd op 16 maart 2019
Verschenen: ‘Oplossingen’ van Marja Pruis

Al ruim tien jaar schrijft Marja Pruis voor De Groene Amsterdammer zeer geliefde stukken over het leven, zoekend naar een gebruiksaanwijzing. Want je zou denken dat het leven overzichtelijker wordt, met de jaren. Dat sommige antwoorden na verloop van tijd gewoon wel voor in de mond liggen. Hoe oud je bent. Wat je hebt geschreven, en waar het over gaat. Van wie je houdt, van wie minder. Dat het duidelijk is hoe je je moet voortbewegen. Hoe je orde schept in de chaos. Weet wat weg moet, en wat blijft. Dat je in staat bent korte metten te maken met je heerszucht, je arrogantie, je leugenachtigheid. En niet meer bang in het donker bent. De praktijk is dat iedere dag weer om oplossingen vraagt.

 

Voor deze nieuwe bundel Oplossingen. Het leven, mijn handreiking, verschenen bij Nijgh & Van Ditmar, zijn deze stukken aangevuld met nieuw materiaal en tot een doorlopend essayboek bewerkt.

 

Oplossingen. Het leven, mijn handreiking, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, 288 pag., € 21,99

ISBN: 9789038806594