dinsdag 26 maart 2019 om 20:00 uur
Boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2, Deventer
gepubliceerd op 13 maart 2019
Lezing Lucien Custers over Dèr Mouw in Deventer

In de komende Boekenweek organiseert Boekhandel Praamstra te Deventer een lezing van Lucien Custers over Johan Andreas dèr Mouw. Op dinsdagavond 26 maart zal Custers spreken over het leven van de veelgeprezen dichter, die heel wat sporen in Deventer heeft nagelaten. Dèr Mouw begon pas laat, rond zijn vijftigste, serieus met schrijven. Toch is zijn oeuvre aanzienlijk én zeer eigen. Dèr Mouw was wel een generatiegenoot van de Tachtigers – en zijn poëzie toont ook enige verwantschap –, maar de gedichten zijn inhoudelijk volkomen anders. Zijn levensbeschouwing sluit aan bij de volgende generatie, die in haar gedichten een verbindend principe achter individu en werkelijkheid zocht.

 

Custers schreef de biografie Alleen in wervelende wereld. Het leven van Johan Andreas dèr Mouw [1863-1919], die vorig jaar bij Uitgeverij Vantilt is verschenen.

 

Toegang

De lezing van Custers vindt plaats in Boekhandel Praamstra te Deventer en begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 10,-. Reserveren is mogelijk via
info@boekhandelpraamstra.nl of 0570-675925