donderdag 21 februari 2019 om 12:45 uur
Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen
gepubliceerd op 7 februari 2019
Congres ‘Foreign Eyes on the Dutch Republic’

Op 21 en 22 februari 2019 vindt aan de Radboud Universiteit te Nijmegen het congres Foreign Eyes on the Dutch Republic plaats. Dit congres wordt georganiseerd door Paul Hulsenboom en Alan Moss en financieel ondersteund door het Alexander P. Raat Congressubsidiefonds van de Werkgroep 18e Eeuw.

 

Wat voor beelden riep de Nederlandse Republiek op gedurende de achttiende eeuw? Echode de roem van de Gouden Eeuw nog door, of zagen buitenstaanders vooral tekenen van verval? Door aandacht te schenken aan het internationale belang van de Republiek, alsmede aan de ontwikkeling en verspreiding van Europese stereotypen over Nederlanders, zoals properheid en zuinigheid, brengt dit congres een overvloed aan verschillende achttiende-eeuwse perspectieven op de Noordelijke Nederlanden samen.

 

Klik hier voor het volledige programma.

 

Klik hier om u aan te melden voor het congres.