donderdag 7 februari 2019 om 20:00 uur
Spui25, Spui 25-27, Amsterdam
gepubliceerd op 26 januari 2019
Thema-avond over het essay

In Spui25 te Amsterdam vindt op donderdagavond 7 februari een thema-avond over het essay plaats. Aanleiding is het verschijnen van De wereld in jezelf. De Nederlandse en Vlaamse literatuur van de 21ste eeuw in 60 essays, samengesteld door Nina Polak en Joost de Vries. Waar het essay ooit een speelplaats was voor schrijvers om kunst en wereld, mens en maatschappij uit te leggen, is het nu veel meer een plek waar herinneringen worden opgediept en identiteiten worden gecreëerd. Het essay, het meest vrije genre in de literatuur, is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig. In dit programma buigen Polak en De Vries zich over de geschiedenis én toekomst van dit bijzondere genre.

 

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.