gepubliceerd op 9 januari 2019
Cissy van Marxveldt in de DBNL

Ook in de eerste maand van het nieuwe jaar verschijnen er weer tal van nieuwe titels in de DBNL, waaronder zestien meisjesboeken van Cissy van Marxveldt. Van Marxveldt, pseudoniem van Setske de Haan (1889-1948), is vermoedelijk de bekendste meisjesboekenschrijfster van Nederland. In 1919 verscheen het eerste boek over haar beroemdste personage Joop ter Heul, een serie die bijna honderd jaar later in 2018 nog herdrukt werd. Haar boeken, waaronder de Marijke-trilogie, werden geïllustreerd door onder anderen Hans Borrebach, die ook de omslagen en illustraties van vele andere meisjesboeken verzorgd heeft. Twee jaar geleden promoveerde Monica Soeting in Groningen op haar biografie van Cissy van Marxveldt.

 

 

 

Naast de boeken van Van Marxveldt brengt de DBNL in januari ook nieuwe titels van Stijn Streuvels, Simon Carmiggelt en  Chris van Abkoude.

 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe titels van januari.