zaterdag 26 januari 2019 om 14:00 uur
Heerenzaal van Restaurant L’ Union, Roermond
gepubliceerd op 6 januari 2019
Eerste werkvergadering Zuidelijke Afdeling 2019

Het bestuur van de Zuidelijke afdeling van de MdNL nodigt u van harte uit voor de eerste werkgadering van 2019, die op zaterdagmiddag 26 januari plaatsvindt in in de Heerenzaal van Restaurant L’ Union in Roermond. De gastsprekers zijn Lucas Seuren (over Een grammatica van en voor gesprekken) en Lex van de Haterd (over De Gemeenschap).

 

Lucas Seuren schrijft regelmatig op de website Neerlandistiek.nl en  gepromoveerde vorig jaar op The interactional accomplishment of action. Over zichzelf schreef hij: ‘Als gespreksanalist bestudeer ik taal vanuit een interactief perspectief; dat betekent dat ik geïnteresseerd ben in hoe mensen taal gebruiken om te communiceren en om wederzijds begrip te bereiken. Mijn voornaamste interesse gaat uit naar linguïstische structuren en hoe mensen deze structuren in realtime bouwen voor specifieke interactionele doelen, zoals het stellen van vragen of het claimen van begrip. Daarnaast bestudeer ik momenteel hoe Skype en FaceTime worden gebruikt in de gezondheidszorg.’

 

Lex van de Haterd is neerlandicus, onderzoeker en publicist. Sinds 1993 publiceert hij over tijdschrift en uitgeverij De Gemeenschap (1925-1941) en over Nederlandse en Vlaamse literaire auteurs en beeldende kunstenaars uit het interbellum. In 2008 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift De waarheid hooger dan de leus. Over de beeldvorming rondom tijdschrift en uitgeverij De Gemeenschap 1925-1941.

 

Aanmelding

Voorafgaande aanmelding van uw komst wordt op prijs gesteld. U kunt dit doen door een e-mail te sturen aan maatschappijzuid@kpnmail.nl

Het staat u vrij bij bijeenkomsten een of twee introducés mee te brengen. Door derden te betrekken bij onze activiteiten kan de aantrekkelijkheid van het lidmaatschap van de MdNL vergroot worden.

Aan degenen die na afloop van de vergadering met het bestuur en de sprekers willen dineren, wordt verzocht dit voorafgaand per e-mail aan de secretaris te melden. Dit ten behoeve van het reserveren van een tafel in restaurant L’ Union. Wel brengen wij iedereen onder de aandacht dat de kosten van het diner en de wijn door elke deelnemer zelf voldaan moeten worden.

 

Route en parkeergelegenheid

• Voor hen die vanuit het zuiden met de auto naar Roermond komen, is aan te bevelen op de A73 de afslag Roermond-Zuid nemen, daarna aangekomen op de Rijksweg en rijdend in de richting Roermond bij de tweede rotonde linksaf te slaan bij het richtingbord P Roermond centrum. Achter de derde rotonde op deze weg ligt de parkeergarage van het Roercenter. Daarna richting Markt/kathedraal lopen.

• Wie vanuit de richting Venlo naar Roermond komt, neemt de afslag Roermond Centrum/Eindhoven/Weert en volgt de route tot aan de Maasbrug/kathedraal. Aldaar de keuze om rechtsaf naar de parkeergarage Kazerneplein te gaan of linksaf te slaan en door te rijden tot aan de rotonde Roersingel. Daar ligt de parkeergarage Roercenter.

• Vanuit het westen komend kan men direct na het passeren van de Maasbrug linksaf slaan richting parkeergarage Kazerneplein of rechtsaf naar de parkeergarage Roercenter.

• Reizigers per trein volgen vanaf het NS-station de borden Markt. Aangekomen op de winkelstraat Steenweg loopt men door naar de Markt. De vergaderlocatie ligt tegenover de kathedraal. Het is een wandeling van ongeveer 10 minuten.