Grondvergadering Stichting Jacob Campo Weyerman
zaterdag 12 januari 2019 om 13:30 uur
Huize Lydia, Roelof Hartplein 2A, Amsterdam
gepubliceerd op 15 december 2018
Drie bijzondere lezingen Stichting Jacob Campo Weyerman

Op 12 januari aanstaande zal in Huize Lydia te Amsterdam de jaarlijkse grondvergadering van de Stichting Jacob Campo Weyerman. Naast het huishoudelijk gedeelte bestaat het programma dit jaar uit drie bijzondere lezingen, die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Programma

De zaal is open voor het publiek vanaf 13:00 uur, de aanvang is 13:30. De hoofdlezing is van Maarten Hell, getiteld ‘Koninklijke gaarkeukens en driestuiver-ordinarissen. Het gastronomisch Amsterdam van Weyerman.’

Maarten Hell is historicus en journalist. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op de studie De Amsterdamse herberg 1450-1800, waarvan een handelseditie verscheen bij uitgeverij Vantilt. In zijn lezing zal hij stilstaan bij de Amsterdamse horeca ten tijde van Weyermans leven.

 

De Hanou-observatie is van Dirk Alkemade, met als titel ‘Droom en daad, en oude constituties. Iets over Pieter Vreede en de Leidse patriottenbeweging.’

Dirk Alkemade is promovendus aan de Universiteit Leiden en aldaar verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis. In zijn proefschrift-in-wording speelt de radicale patriot Pieter Vreede een centrale rol. Over Vreede en diens verhouding tot de Leidse patriottenbeweging gaat ook zijn Hanou-observatie.

 

Een tweede observatie wordt uitgesproken door Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg, getiteld ‘”De Kleeders maken de Duif, de Veren de Doffers.” Achttiende-eeuwse mode in vogelvlucht, 1700 -1750.’

Leontine Kuijvenhoven-Groeneweg is een expert op het gebied van de achttiende-eeuwse kleding en mode en verzorgt al enige jaren voor de Mededelingen de zeer gewaardeerde rubriek ‘À la mode’.

 

 

Aanmelden

Laat voor 5 januari weten of u komt via post@weyerman.nl.