zaterdag 10 november 2018 om 10:00 uur
Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, leiden
gepubliceerd op 7 november 2018
Boekkunst­beurs in de Pieterskerk te Leiden

Op 10 en 11 november 2018 staat de Pieterskerk in Leiden weer in het teken van het boek. Dan vindt de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden.

 

 

 

 

 

Op de Boekkunstbeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.

 

Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving. Handboekbinders tonen allerlei voorbeelden van hun activiteiten.

 

Elke bezoeker van de beurs krijgt een in beperkte oplage gedrukte uitgave, speciaal voor deze beurs gemaakt. Op de beurs kan men hier een omslag bij uitzoeken, en de plano vellen onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boekje. In 2013 werd de uitgave gemaakt door tekenaar Joost Swarte, in 2014 leverde Maarten Biesheuvel de tekst, in 2015 was Paulien Cornelisse onze gast en in 2016 werd de beursuitgave geschreven door Wouter Klootwijk. In 2017 was grafisch vormgever Max Kisman verantwoordelijk voor een erotisch alfabet.

 

Toegang

Dit jaar wordt de beurs gehouden op 10 en 11 november. De Pieterskerk bevindt zich op loopafstand van het station Leiden Centraal. De Boekkunstbeurs is voor het publiek geopend:
zaterdag van 10:00 – 17:00 uur
zondag van 11:00 – 17:00 uur

De toegangsprijs bedraagt € 6, studenten betalen € 3. Kinderen tot 12 jaar gratis.