vrijdag 2 november 2018 om 15:45 uur
Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2, Nijmegen
gepubliceerd op 6 oktober 2018
Oratie Lotte Jensen in Nijmegen

Net als Marc van Oostendorp is Lotte Jensen onlangs ook hoogleraar geworden in Nijmegen. Op vrijdagmiddag 2 november 2018 zal Lotte Jensen aan de Radboud Universiteit Nijmegen het hoogleraarschap (Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis) aanvaarden met een inaugurale rede getiteld Wij tegen het water: een eeuwenoude strijd.

 

Lotte Jensen studeerde Nederlands en Wijsbegeerte in Utrecht. In 2001 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift getiteld ‘Bij uitsluiting voor de vrouwelijke sekse geschikt’. Vrouwentijdschriften en journalistes in de achttiende en negentiende eeuw. Momenteel werkt ze met een team onderzoekers aan haar Vici-project Dealing with Disasters. The Shaping of Local and National Identities in the Netherlands, 1421-1890. Het onderzoek van Jensen spitst zich toe op de Nederlandse cultuurgeschiedenis (1600-1900), met speciale aandacht voor nationale identiteitsvorming en nationalisme.

 

Aanmelden

De oratie van Lotte Jensen vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit. Via deze link kunt u zich hiervoor aanmelden, enkele dagen voor de oratie ontvangt u dan een toegangsbewijs.