gepubliceerd op 5 augustus 2018
Verschenen: ‘Verdwaald’ door Wiljan van den Akker

Bij Uitgeverij Prometheus verscheen onlangs de verhalenbundel Verdwaald van Wiljan van den Akker. Wie Verdwaald leest werpt zich in een wonderlijk en grenzeloos universum, waarbij men beurtelings in de huid kruipt van een Chinese dodenvisser en een van zijn klanten, meeloopt met beide kampen in het middeleeuwse beleg van Jeruzalem, en een wereld verkent waarin willekeurige levens plotseling in verband met elkaar lijken te staan, van Amsterdam tot Sydney. De onbegrensde mogelijkheden van de fantasie en de taal worden verkend in een verhaal waarin een schrijver schrijft over een schrijver.

 

Met deze verhalen geeft Wiljan van den Akker een stem aan de eeuwige relativiteit van onze plaats in de wereld, de context van moreel oordeel en de onoverkomelijke beperktheid van ons weten en waarnemingsvermogen. Daarmee dringt hij met dit boek door tot de kern van het bestaan, vooral op momenten waarin de mens zich plotseling in een ingrijpende overgangsfase bevindt zonder te weten wat daarvan de consequenties zijn.

 

Verdwaald, Uitgeverij Prometheus, paperback, 200 pag., € 19,99

ISBN: 9789044637533