zondag 26 augustus 2018 om 14:00 uur
Museumcafé van de Bijzondere Collecties UvA, Oude Turfmarkt 129. Amsterdam
gepubliceerd op 2 augustus 2018
Boekpresentatie ‘De hartenjager’ van René van Stipriaan

Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij het vierhonderdste sterfjaar van de dichter en toneelschrijver Gerbrandt Adriaensz. Bredero. Op 26 augustus aanstaande vertelt auteur René van Stipriaan over deze bruisende literator in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties. In zijn nieuwe boek De hartenjager. Leven, werk en roem van Gerbrandt Adriaensz. Bredero ontrafelt René van Stipriaan de mythen en mysteries rond deze getalenteerde en vrijmoedige Amsterdammer. Wie waren zijn vrienden, hoe verhield hij zich tot de turbulenties van zijn tijd, kunnen we eindelijk de oorzaak van zijn plotselinge dood achterhalen? En wat was het geheim van zijn talent?

 

Tijdens de boekensalon interviewt cultuurhistorica Lieke van Deinsen auteur René van Stipriaan over zijn fascinatie voor Bredero en diens werk. Marc Krone zingt Bredero’s liederen. U bent welkom vanaf 14.00 uur, het programma begint om 14.30 uur. Het programma duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een borrel. Van 22 augustus t/m 21 oktober is bij de Bijzondere Collecties ook een kleine tentoonstelling over Bredero te zien.

 

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Stichting Bredero 2018 en Uitgeverij Querido.