maandag 13 augustus 2018 om 18:00 uur
Het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam
gepubliceerd op 30 juli 2018
Publiekslezing ‘Op zoek naar Bredero’ door Lia van Gemert

Tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival vindt op maandagavond 13 augustus de publiekslezing Op zoek naar Bredero plaats. Lia van Gemert, hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde, directeur van het Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age (UvA) en bestuurslid van de Stichting Bredero 2018, neemt het publiek mee op een ontdekkingstocht naar Gerbrand A. Bredero. Wie was dit genie, het multitalent dat al op 33-jarige leeftijd overleed. En wat kunnen wij met zijn motto ‘Het kan verkeeren’? Volgens Lia van Gemert was hij de Cruijff van de 17e eeuw en ze vertelt graag waarom dat zo is.

 

Klik hier voor meer informatie over deze publiekslezing en hoe kaarten te bestellen.