gepubliceerd op 25 juli 2018
Duizend vrouwen gezocht voor voorleesmarathon ‘Anna Karenina’

Op zaterdag 15 september aanstaande trapt het International Literature Festival Utrecht (ILFU) af met een twaalf dagen durende voorleesmarathon van Anna Karenina, een roman met een van de belangrijkste vrouwelijke hoofdpersonen uit de wereldliteratuur. Het evenement gaat tijdens het Utrecht Uitfeest van start om 11.00 uur en vindt plaats op Utrecht Centraal Station. In totaal zullen duizend bekende en onbekende vrouwen in ruim vijftig talen de duizend pagina’s van het beroemde boek van de Russische schrijver en filosoof Lev Tolstoj voorlezen.

 

Met het spotlicht op deze belangrijke vrouwelijke hoofdpersoon uit de wereldliteratuur nodigt de organisatie van het ILFU vrouwen, vriendinnen, collega’s, zussen en Anna’s uit om individueel of met een leesclub, bedrijf of instelling aan te haken bij de marathon; alle vrouwen kunnen meedoen. Iedereen kan bovendien voorlezen in haar voorkeurstaal aangezien het boek is verschenen in meer dan vijftig vertalingen.

 

Het ILFU werkt voor de marathon samen met UN Women Nederland, de vrouwenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

 

Klik hier voor meer informatie en hoe u aan te melden voor dit bijzondere project.