gepubliceerd op 3 juli 2018
Nieuwe titels in de DBNL

Bezoekers van de DBNL hoeven zich deze zomermaanden niet te vervelen, want er is weer een groot aantal nieuwe titels toegevoegd aan de immer uitdijende Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Bert Schierbeek, 28 juni jongstleden, publiceerde de DBNL twee delen van zijn Verzameld Werk, met daarin onder andere zijn eerste ‘proëzieroman’ Het boek ik uit 1951.

 

Verder verschenen maar liefst achttien titels van Albert Helman op de DBNL, variërend van romans en gedichten tot memoires. De Mexicaanse roman Afdaling in de vulkaan uit 1949 maakt onderdeel uit van deze achttien titels, evenals het in 1999 verschenen Amor ontdekt Aruba.

 

Daarnaast vindt u alle 21 jaargangen van het negentiende-eeuwse tijdschrift De Vlaamsche Kunstbode online, en ook de roman De scheiding van Henri van Booven, die zijn ervaringen als verslaggever voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog hierin verwerkte.

 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe titels voor juli en augustus