gepubliceerd op 13 maart 2018
Het complete proza van Marten Toonder compleet

Vorig jaar mei begon editeur Klaas Driebergen aan het project het complete proza van Marten Toonder uit te geven. Nu nog geen jaar later zijn alle vier de delen verschenen, en is de set als geheel beschikbaar.

 

Marten Toonder (1912-2005) was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid essays, artikelen, autobiografische stukken en korte verhalen. Veel van dit materiaal is voor de liefhebber moeilijk te bereiken. Het is verspreid over talloze kranten, tijdschriften en boekuitgaven. Er zijn in deze uitgave zelfs vijftien essays en lezingen en een kort verhaal opgenomen die nog niet eerder gepubliceerd zijn.

 

De vier delen zijn te bestellen via de website van Klaas Driebergen. Wanneer u vóór 1 mei 2018 de complete reeks ineens besteld, betaalt u tijdelijk géén verzendkosten en ontvangt u exclusief als extraatje een unieke Bommel-boekenlegger cadeau: getekend door Marten Toonder in de jaren tachtig, maar nog niet eerder daadwerkelijk als boekenlegger verschenen.

 

Bekijk via deze link de complete inhoudsopgave van de vier delen.