gepubliceerd op 12 maart 2018
Eerste kritische editie ‘De verwondering” van Hugo Claus

Op 19 maart 2018 is het tien jaar geleden dat dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker Hugo Claus overleed. Ter gelegenheid hiervan is bij De Bezige Bij nu de eerste kritische editie van zijn roman De verwondering verschenen, gebaseerd op nooit eerder bestudeerde manuscripten, aantekeningen en dagboeken.

 

Op een gemaskerd bal in Oostende raakt de leraar Victor-Denijs de Rijckel in de ban van een verleidelijke, maar onheilspellende vrouw. Hij reist haar achterna naar Almout, een geheimzinnig kasteel waar vijftien jaar na de ondergang van Hitlers Derde Rijk nog altijd wordt gerouwd om een Vlaamse SS’er. De confrontatie met dit onverwerkte oorlogsverleden drijft De Rijckel almaar meer tot waanzin.

 

In een nawoord tracht Kevin Absillis de helden uit deze onbetwiste klassieker van Hugo Claus te ontmaskeren.

 

 

 

Zie hier de boektrailer van De verwondering.

 

 

De verwondering, De Bezige Bij, paperback, 304 pag., € 22,99

ISBN: 9789403103600