gepubliceerd op 12 februari 2018
Digitaal tijdschrift voor Utrechts literair erfgoed ‘De Utrechtse Boekhouder’

Sinds 2011 verschijnt De Utrechtse Boekhouder, een digitaal tijdschrift voor Utrechts literair erfgoed. In het tijdschrift, dat onder redactie van Niels Bokhove en Hans Heesen staat, treft u artikelen aan over auteurs die op de een of andere manier met Utrecht gelieerd zijn: ze zijn er geboren of gestorven, hebben er gestudeerd of gewerkt, en alles daartussen. Daarnaast komen ook uitgevers, drukkers en boekverkopers uit Utrecht aan bod. Buiten de redactie zelf werkt een aantal deskundigen en enthousiaste liefhebbers mee.

 

 

Zojuist is het eerste nummer van de achtste jaargang verschenen, met artikelen over o.a. Christine Boxman (door Jack van der Weide), ‘sound poet’ Greta Monach (Hans Heesen), H. Marsmans laatste woning en laatste huisbaas (Dick Welsink & Niels Bokhove) en Lonneke, de muze-werkster van Dirkje Kuik (Niek Waterbolk).

 

U kunt zich kosteloos op het tijdschrift abonneren door een e-mail te sturen aan info@salonsaffier.nl

 

Op de website van Salon Saffier kunt u ook de inhoud bekijken van alle voorgaande jaargangen.