zondag 18 februari 2018 om 14:00 uur
Witte kerkje, Simonshaven
gepubliceerd op 5 februari 2018
Derde Augusta Peaux-festival

Op zondagmiddag 18 februari zal in het witte kerkje van Simonshaven het derde Augusta Peaux-festival plaatsvinden, georganiseerd door LiteRAR. Na de openingswoorden van burgemeester Mirjam Salet zullen verschillende schrijvers optreden, waaronder Mario Molegraaf, Jana Beranová en Paul Boute.

 

De dichteres en vertaalster Augusta Peaux ( 1859 – 1944) werd geboren in Simonshaven. Zij publiceerde de bundels Gedichten (1918) en Nieuwe gedichten (1926). Als dichteres stond zij in de schaduw van de meer bekende Tachtigers, onder wie Hélène Swarth, waardoor haar werk weinig aandacht heeft gekregen. In 2014 verscheen echter een nieuwe verzamelbundel gedichten van haar, bijeengebracht door Mario Molegraaf: De wilgen, de velden, het water – Augusta Peaux.

 

Het derde Augusta Peaux-festival is gratis toegankelijk.