gepubliceerd op 4 februari 2018
De briefwisseling tussen Judith Herzberg en Chr. J. van Geel

Bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen verscheen onlangs een nieuw deel in de Parelduikerreeks, de briefwisseling tussen Judith Herzberg en Chr. J. van Geel. De bundeling Brieven 1962 – 1974 is bezorgd door Marsha Keja, die eerder uitgaves van o.a. Max de Jong en Willem Elsschot verzorgde.

 

Vanaf het verschijnen van Judith Herzbergs debuut Zeepost tot het vroege overlijden van Chris van Geel, schreven de bevriende dichters elkaar vele brieven. Zij geven een mooi beeld van het ontstaan van hun poëzie en van hun bijzondere vriendschap – waarin ze elkaar onomwonden hun oordeel gaven –, maar ook van hun dagelijks leven en hun omgang met gemeenschappelijke vrienden als Aad Nuis en Jan Emmens. Uit de brieven spreekt hun gevoel voor taal, hun humor en hun observerende, eigenzinnige blik. Bij de brieven zijn vele gedichten gevoegd.

 

 

 

Brieven 1962 – 1974, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, gebonden, 208 pag., € 22,99

ISBN: 9789059375055