gepubliceerd op 6 januari 2018
Verschenen: Schriftgeheimen. Opstellen over schrift en schriftcultuur

Bij de Amsterdam University Press is eind vorig jaar de bundel Schriftgeheimen. Opstellen over schrift en schriftcultuur verschenen, onder redactie van Lisa Kuitert, Paul Dijstelberge en Marjolein Hogenbirk. De mooie, full-color uitgegeven bundel bevat een een flink aantal opstellen over onder andere middeleeuwse handschriften, onuitgegeven manuscripten, kopiisten, kadellen en grafologen.

 

Over de samenstellers:

 

Lisa Kuitert is hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde onder meer Over redactie (2008) en De lezende Lucebert (2009). Zij schreef over boeken en boekhandels in onder meer Vrij Nederland, Literatuur en De Boekenwereld en is hoofdredacteur van Quaerendo.

 

Paul Dijstelberge (1956) werkte vele jaren als chef in een restaurant voor hij het boek ontdekte als studieobject. Sinds zijn promotie (2007) doceert hij boekgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Marjolein Hogenbirk is universitair docent Historische Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Schriftgeheimen. Opstellen over schrift en schriftcultuur, Amsterdam University Press, hardcover, 494 pag., € 34,95

ISBN: 9789462985155