gepubliceerd op 25 november 2017
Een nieuwe aflevering van het Nieuw Letterkundig Magazijn, met soundtrack

NLM 2017 2

Deze week verscheen het nieuwe nummer van het Nieuw Letterkundig Magazijn, het tijdschrift van de MdNL, met maar liefst negen gevarieerde artikelen. Korrie Korevaart opent het tijdschrift met haar stuk over de Oude begraafplaats in Katwijk aan Zee, waar o.a. Klikspaan zijn laatste rustplaats vond. Lotte Jensen schrijft over Tollens en diens ‘Oene van Sneek’, Cees Houtman over de ‘excommunicatie’ van Gerhard Thomas Mohrman en Piet Kralt over La bonne chanson van Paul Verlaine.

 

Cornélie Noordwals Joodse romans staan centraal in het artikel van Wim Tigges en Marco Entrop bericht over de verlokkingen van J.C. Bloem en Hella S. Haasse. Coen van ’t Veer belicht in zijn stuk ‘Op zoek naar de Kramatlaan’ het literaire laantje van Batavia en Peter van Zonneveld haalt zijn herinneringen op aan uitgever Johan Polak, van wie eerder dit jaar een biografie verscheen. Olf Praamstra buigt zich ten slotte naar aanleiding van de Julianabiografie van Jolande Withuis over de vraag hoe Beatrix aan haar naam kwam. Het gedicht is deze keer van de hand van Dirk Kroon.

 

De nieuwe aflevering van het Nieuw Letterkundig Magazijn gaat deze keer gepaard met een eigen soundtrack. U kunt de bijpassende muziek beluisteren via deze Spotify-link.

 

Nieuw Letterkundig Magazijn, Jaargang XXXV, nummer 2, december 2017, 52 pag.