zaterdag 9 december 2017 om 14:00 uur
Centrale OBA, Oosterdoksstraat 110, Amsterdam
gepubliceerd op 11 november 2017
Reve-middag in de OBA Amsterdam

Op zaterdagmiddag 9 december vindt er in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam een speciale Gerard Reve-middag plaats. Koen Hilberdink, de biograaf van uitgever Johan Polak (1928-1992) wordt door Bert van Galen geïnterviewd over de complexe relatie tussen Polak en Reve. Bij uitgeverij Athenaeum -Polak & Van Gennep verschenen o.a. De taal der liefde, Het zingend hart en Lieve jongens. Daarnaast haalt dichteres Hanneke Eggels herinneringen op uit de tijd dat zij Reve begeleidde aan de Universiteit Leiden tijdens zijn gastschrijverschap en de serie lezingen Zelf schrijver worden in de Pieterskerk in Leiden (1985). De middag wordt besloten met een ‘reveraat’ door André Degen.

 

Over de sprekers:

Koen Hilberdink is Neerlandicus en biograaf. In 2000 verscheen Ik ben een vreemdeling. Ik sta apart. Een biografie van Paul Rodenko, in 2007 gevolgd door Hans Lodeizen : biografie. In 2012 verscheen Boekenmanie. De geboorte van Johan Polak als uitgever en in dit voorjaar J.B.W.P. Het leven van Johan Polak.

 

Hanneke Eggels is Neerlandicus, dichter en oprichter van De Literaire Salon. Onlangs verscheen haar negende (tweetalige) poëziebundel getiteld Nice. In 1989 was zij gastredacteur van het speciale Bzzlletin themanummer over Gerard Reve.

 

André Degen is dichter en docent. Hij geeft poëzieworkshops op middelbare scholen. Op zijn drieëntwintigste voerde hij een kortstondige correspondentie met Gerard Reve, naar aanleiding van opgestuurd eigen werk waar Reve op reageerde.

 

Bert van Galen is journalist en radiomaker. Bij Amsterdam FM presenteert hij elke maandag het programma Literat-uur. Voor OBA Roelof Hart ontvangt hij maandelijks gasten in de zondagse talkshow ‘Zuid in gesprek met…’

 

Toegang:

De toegang bedraagt € 3,75 voor OBA leden en € 7,50 voor niet-leden. Kaarten kunt u bestellen via deze link.