gepubliceerd op 10 november 2017
Verschenen: ‘Lezen in de Lage Landen Studies over tien eeuwen leescultuur’

Lezen_in_de_Lage_Landen

Bij Uitgeverij Verloren verscheen onlangs de bundel Lezen in de Lage Landen Studies over tien eeuwen leescultuur, onder redactie van Wim van Anrooij en Paul Hoftijzer. In Lezen in de Lage Landen spreken Vlaamse en Nederlandse neerlandici en boekwetenschappers zich uit over het thema ‘lezen’ van Middeleeuwen tot heden. Lezen is voor menigeen een dagelijkse activiteit die zo vanzelfsprekend is dat we er nauwelijks nog bij stilstaan of op reflecteren, en dat terwijl de introductie van de digitale cultuur tot belangrijke verschuivingen leidt in ons leesgedrag. De 38 korte bijdragen die in deze bundel zijn verzameld geven in al hun gevarieerdheid – van middeleeuwse handschriften en vroege drukken tot digitale hulpmiddelen en bespiegelingen over de overgang van analoog naar digitaal lezen – een indruk van de hedendaagse stand van het leesonderzoek in de neerlandistiek en boekwetenschap.

 

Met bijdragen van o.a. Erik Kwakkel, Ton Harmsen, Peter van Zonneveld, Korrie Korevaar en Ellen Krol. Klik hier voor de volledige inhoudsopgave.

 

Lezen in de Lage Landen Studies over tien eeuwen leescultuur, Uitgeverij Verloren, paperback, 299 pag., € 35,-

ISBN: 9789087046675