gepubliceerd op 9 oktober 2017
Foto-impressie Laureatenmiddag 2017

In 2017 bekroonde de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde de bundel Grond van Idwer de la Parra met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de roman De tolk van Java van Alfred Birney met de Henriette Roland Holst-prijs. De uitreiking van de  toegekende prijzen vond  op 23 september plaats in het Academiegebouw te Leiden.

 

Na een introductie van Gijsbert Rutten las Lieke Marsman namens de Commissie van voordracht  het juryrapport voor de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs voor en reikte Idwer de la Parra de bijbehorende prijs uit. Na een voordracht van De la Parra was het de beurt aan singer/songwriter Eveline de Bruin, die onder andere speciaal voor deze middag een gedicht van Idwer de la Parra op muziek had gezet.

 

Het juryrapport voor de Henriette Roland Holst-prijs werd door Kevin Absilis voorgelezen, en hij overhandigde vervolgens winnaar Alfred Birney de bijbehorende oorkonde. De middag werd besloten met een publiek interview met Birney, dat werd afgenomen door Jacqueline Bel.

 

Hieronder volgt een foto-impressie van deze middag. U kunt de foto’s vergroten door ze aan te klikken. De foto’s werden gemaakt door Harry Otto.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 
22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA