zondag 24 september 2017 om 16:00 uur
Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4, Leeuwarden
gepubliceerd op 12 september 2017
Abdelkader Benali in het Schrijverscafé Leeuwarden

Het Schrijverscafé in Leeuwarden is een initiatief van stadsschouwburg De Harmonie en De Culturele Onderneming. Zondagmiddag 24 september is Abdelkader Benali te gast. Voor zijn  romandebuut Bruiloft aan zee werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, De Langverwachte. Benali presenteerde tussen 2010 en 2012 enkele tv programma’s over schrijven en dichters. Daarna verschenen het kookboek Casa Benali, geschreven samen met zijn vrouw Saida Benali, Het blauw van de zee en het blauw van de stad, Brief aan mijn dochter en Wax Hollandais. Zijn werk, dat internationaal wordt uitgegeven, werd in 2010 bekroond met de E. du Perronprijs.

 

Benali wordt geïnterviewd door Han Borg (historicus en literair interviewer).

 

Kaarten voor deze literaire middag (7,50 euro per stuk) kunnen worden besteld via deze link.