zondag 24 september 2017 om 14:00 uur
Boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Goes
gepubliceerd op 5 september 2017
Lezing Petra Teunissen over Clare Lennart

Voortgewonelevenongeschikt-cover klein

Naar aanleiding van het verschijnen van haar biografie over Clare Lennart, Voor ‘t gewone leven ongeschikt, geeft Petra Teunissen een lezing in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Clare Lennart schreef een veelzijdig oeuvre en had een wijdvertakt netwerk in de Nederlandse literatuur en journalistiek. In haar persoonlijke en professionele leven maakte zij radicale keuzes. Biografe Petra Teunissen plaatst haar als debutante in het turbulente literaire leven in het interbellum en als gearriveerde schrijfster in het debat over ‘hoopvolle literatuur’ versus het ‘zwarte realisme’ van de jaren vijftig. Ook zal deze middag in het teken staan van de biografie in het algemeen. Hoe gaat een biograaf te werk, en wat is nu eigenlijk een goede biografie?

 

Toegang voor deze lezing is gratis, reserveren via info@koperentuin.nl