vrijdag 18 augustus 2017 om 19:30 uur
Auditorium, Rijksmuseum, Amsterdam
gepubliceerd op 7 augustus 2017
Lezing ‘Wereldwijd geliefd: Vermeer en Rembrandt’

De Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw lijkt populairder dan ooit. Zo trok de tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art in Tokyo – met Vermeers Meisje met de parel en andere Hollandse schilderijen uit het Mauritshuis – dagelijks meer dan 10.000 bezoekers. Het was wereldwijd de populairste tentoonstelling van 2012. In Parijs gebeurde kort geleden hetzelfde: Vermeer and the Masters of Genre Paintings trok enorme aantallen bezoekers naar het Louvre. Wat betekent deze belangstelling? Is het liefde voor de Hollandse 17de-eeuwse kunst, of is er iets anders aan de hand? Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, laat zien wat er op dit moment gaande is in musea in binnen- en buitenland die zich bezighouden met Hollandse 17de-eeuwse kunst. De inleiding op deze lezing wordt gegeven door Pieter Roelofs, Conservator 17de-eeuwse Nederlandse Schilderkunst bij het Rijksmuseum.

 

Deze exclusieve lezing is onderdeel van de internationale Rijksmuseum en RKD Summer School. Deze tweejaarlijkse Summer School bestaat sinds 1992, en is een samenwerking tussen het Rijksmuseum en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Doel is, jonge kunsthistorici uit binnen- en buitenland de gelegenheid te geven hun kennis over de Hollandse kunst te verrijken, en de uitwisseling van kennis te bevorderen. De Public Lecture is hét moment waarop iedereen – ook niet-deelnemers aan de Summer School – kan komen luisteren naar een inspirerend verhaal over Hollandse kunst. U bent van harte welkom!

 

Klik hier voor meer informatie en toegangskaarten.