donderdag 14 september 2017 om 11:00 uur
Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, Leiden
gepubliceerd op 2 augustus 2017
Lezing ‘Asia and the making of the Modern World’

Ter gelegenheid van de opening van de Asian Library van de Universiteit Leiden spreekt Visiting Scaliger Professor Peter Frankopan op 14 september de lezing ‘Asia and the making of the Modern World’ uit in de Leidse Pieterskerk. Op dezelfde dag zal koningin Maxima de Asian Library feestelijk openen.

 

Dr. Peter Frankopan is historicus aan de Universiteit van Oxford, waar hij Senior Research Fellow is bij Worcester College, directeur van het Oxford Center for Byzantine Research en een Fellow van de Royal Asiatic Society. Hij werkt aan de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied, Rusland, het Midden-Oosten, Perzië Centraal-Azië en daarbuiten, en over de betrekkingen tussen het christendom en de islam. Hij is de auteur van de internationale bestseller The Silk Roads: A New History of the World (2016).

 

Zie voor meer informatie de website van de Universiteit Leiden.