gepubliceerd op 31 juli 2017
Onlangs verschenen: Wonderwezens. Klein overzicht van mythische figuren

Wonderwezens

Bij Athenaeum – Polak & Van Gennep verscheen onlangs Wonderwezens. Klein overzicht van mythische figuren van Ingrid Biesheuvel en John Rabou. Van Arachne tot zeemeermin, van antipoden tot zeeridders: in vijfentwintig teksten krijgen uiteenlopende figuren uit de mythologie, wonderwezens en monsters, een beknopte, feitelijke omschrijving waarbij in iedere tekst verbanden worden gelegd met literatuur uit middeleeuwen en renaissance. Daarnaast zijn er – vaak verrassende – links naar hedendaagse situaties. Zo ontstaan er mooie, vrolijke, ontroerende en intrigerende portretten van wonderlijke wezens van lang geleden. De potloodtekeningen van John Rabou, met accenten in goud, voegen daar een extra dimensie aan toe en maken de lezer nieuwsgierig naar de begeleidende tekst. Dit boek is voor iedereen die belangstelling heeft voor mythologie, geschiedenis en literatuur.

 

U kunt ook de bijbehorende officiële trailer bekijken.

 

Wonderwezens. Klein overzicht van mythische figuren, Athenaeum – Polak & Van Gennep, gebonden, 80 pag., € 19,99

ISBN: 9789025307325