gepubliceerd op 11 juli 2017
De eerste aflevering van EMLC staat online

EMLC header

Het eerste nummer van het multidisciplinaire Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) staat nu online. EMLC is gewijd aan de studie van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen tussen 1500 en 1800. Het tijdschrift is een initiatief van de werkgroepen De Zeventiende Eeuw en De Achttiende Eeuw en wordt uitgegeven door Uopen Journals (Utrecht University). EMLC verschijnt twee keer per jaar.

 

Het is de missie om van EMLC een vanzelfsprekend trefpunt te maken voor  excellent academisch onderzoek naar alle aspecten van de vroegmoderne Lage Landen en hun overzeese gebiedsdelen. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe nummers of andere ontwikkelingen rondom het tijdschrift, dan kunt u zich op onze website registreren als lid van onze online gemeenschap.

 

EMLC is een peer-reviewed tijdschrift. Nieuwe bijdragen kunnen doorlopend worden ingediend. Wij verwelkomen artikelen op de terreinen van geschiedenis, letterkunde, kunstgeschiedenis en aanverwante vakgebieden. We ontvangen ook graag suggesties voor recensies en signalementen. Meer informatie voor aspirant-auteurs is te vinden op onze website.

 

Klik hier om de eerste aflevering van EMLC te bekijken.