De veerkracht van Utopia
zaterdag 20 mei 2017 om 14:00 uur
Klein Auditorium, Academiegebouw, Rapenburg 73 te Leiden
gepubliceerd op 20 april 2017
MdNL-bijeenkomst: De veerkracht van Utopia

Op zaterdag 20 mei vindt om 10:30 de jaarvergadering van de MdNL plaats te Leiden. Aansluitend die dag organiseert de Maatschappij om 14:00 in het Academiegebouw een bijeenkomst met als titel De veerkracht van Utopia. Dromen van een maakbaar paradijs 500 jaar na Thomas More.

 

Als sprekers over dit thema zijn uitgenodigd Joris van Casteren (o.a. Lelystad, Mensen op Mars), Auke Hulst (o.a. Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland) en Frank Albers (o.a. Caravantis). Respondent is socioloog Merijn Oudenampsen, die eind vorig jaar Ter verdediging van Utopia publiceerde. Kevin Absillis (Universiteit Antwerpen) zal het thema kort toelichten en de sprekers inleiden.

 

Na afloop is er een receptie is in Academiegebouw. Deze bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet-leden van de MdNL.

 

Het Academiegebouw is in ca. 15 minuten te voet te bereiken vanaf het Centraal Station Leiden (route: Stationsweg, Steenstraat, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Rapenburg). In de onmiddellijke omgeving van het Academiegebouw is de parkeergelegenheid beperkt. Aangeraden wordt gebruik te maken van een van de parkeergarages of -terreinen die de gemeente bij de toegangswegen tot de stad heeft aangegeven. Parkeren in garages is in Leiden goedkoper dan parkeren op straat. Op het populaire parkeerterrein Haagweg 6 (dag en nacht geopend) bedraagt het tarief voor maximaal twee uur parkeertijd € 4,00, maximaal vier uur parkeertijd € 7,00, voor maximaal vijf uur parkeertijd € 9,00 en voor een dagkaart € 12,00. Busjes vervoeren de bezoekers gratis van en naar het stadscentrum.