gepubliceerd op 17 maart 2017
Nog te zien: Draken in Gent

untitled

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Vantilt de bundel Draken, onder redactie van Peter Nissen en Sanne Verdonck. Draken bestaan! Ze bestaan in onze verbeelding, in verhalen, in religies, in taal en kunst. En ze zijn levendiger dan ooit. In populaire series en boeken als Game of Thrones en Hoe tem je een draak? spelen draken een hoofdrol. Draken. Beesten van verbeelding geeft een inkijkje in hoe draken zich in de loop van de geschiedenis hebben ontwikkeld. Van de Oudheid, via de Middeleeuwen en Azië naar de moderne tijd.

 

Hoe manifesteren draken zich in de Bijbel, in de beeldende kunst, in volkscultuur, mode, films, games, en niet te vergeten, de natuur? Wanneer is een draak nou een draak? Hoe komt het dat drakentatoeages zo populair zijn? Wie kunnen mensen beschermen tegen draken en wie kan een draak verslaan? En is het doden van de draak wel de beste manier om met draken om te gaan? Of kun je maar beter bevriend raken en samenwerken?

 

Tegelijk met deze publicatie is in Gent een fascinerende familietentoonstelling over draken te zien. Tot en met 28 mei 2017 kunt u voor deze tentoonstelling terecht in Museum STAM in Gent. Deze tentoonstelling pakt uit met prachtige (cultuur)historische objecten, fascinerende legendes, linken met vandaag en dieren op sterk water. En met een drakenskelet, samengesteld speciaal voor deze expo.

 

Draken, Uitgeverij Vantilt, paperback, 176 pag., € 19,95

ISBN: 9789460042607