vrijdag 17 maart 2017 om 16:30 uur
Boekhandel Kooyker, Breestraat 89, Leiden
gepubliceerd op 11 maart 2017
Openbaar interview met Joost van Driel over zijn roman ‘In het museum’

Vrijdag In het museum

Op vrijdag 17 maart, om 16.30 uur wordt Joost van Driel geïnterviewd in boekhandel Kooyker te Leiden. Rick Honings zal met hem spreken over zijn debuutroman In het museum. Van Driel studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden, promoveerde en was als onderzoeker verbonden aan de Vakgroep Nederlands. Bij Uitgeverij Vrijdag verscheen onlangs zijn eerste roman, In het museum. Van de achterflap:

 

‘David Schijndels, een jongen van zes jaar, is geobsedeerd door dinosauriërs. Samen met zijn flamboyante vader bezoekt hij het natuurwetenschappelijk museum van Brussel. Fascinerende reisjes die geheim moeten blijven voor zijn labiele moeder. Op een dag laat Davids vader hem achter bij de aantrekkelijke Sarah. En terwijl zijn vader een dubbelleven leidt, zwerft David door het museum, in een wonderlijke wereld waarin hij almaar meer verdwijnt, op een wijze die hij zelf nooit had durven hopen. In het museum is het verhaal van de liefde tussen vader en zoon, van de fantasie van een jongen en het verraad van volwassenen, van het verborgen leven in dode fossielen.’

 

Toegang is gratis, reserveren kunt u doen via info@kooyker.nl of 071-3040130.