zaterdag 25 maart 2017 om 16:00 uur
OBA-Theater, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
gepubliceerd op 3 maart 2017
Parelduiker-middag in de OBA Amsterdam

Traditiegetrouw organiseert literair tijdschrift De Parelduiker aan het begin van de Boekenweek een speciale middag voor zijn abonnees, lezers en andere geïnteresseerden in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Ook dit jaar heeft de redactie weer een mooi programma samengesteld. Op zaterdag 25 maart aanstaande zal het thema van deze middag zijn: “Jan Pietersz. Coen”, een verboden toneelstuk van Slauerhoff.

 

Vele malen werd een uitvoering van dit toneeldrama verboden. Pas in 1961 werd een eenmalige opvoering toegestaan. Spelers van toen zullen in een gesprek vertellen over deze opvoering. Scènes uit het gewraakte stuk worden gelezen en van commentaar voorzien. Met medewerking van Slauerhoff-biograaf Wim Hazeu, acteurs Hugo Koolschijn en Celia Nufaar, regisseur Ger Thijs, en oud-spelers Krijn ter Braak, Paul Rutgers van der Loeff en Boudewijn Chabot. De dichteres Marieke Rijneveld leest voor uit eigen werk. Anton de Goede zal optreden als moderator.

 

Deze Parelduiker-middag begint om 16:00 en wordt na afloop besloten met een drankje. Toegang is gratis maar reserveren is gewenst via deze link.