zondag 19 februari 2017 om 14:00 uur
Witte kerkje Simonshaven, Lageweg 1, Simonshaven
gepubliceerd op 30 januari 2017
Tweede Augusta Peaux-festival

Molegraaf peaux

Op zondagmiddag 19 februari organiseert LiteRAR het tweede Augusta Peaux-festival in haar geboorteplaats, het Zuid-Hollandse Simonshaven. Augusta Peaux (1859 – 1944) was een Nederlandse dichteres en vertaalster en publiceerde de bundels Gedichten (1918) en Nieuwe gedichten (1926). In november 2014 verscheen een nieuwe verzamelbundel gedichten van haar, bijeengebracht door Mario Molegraaf: De wilgen, de velden, het water.

 

Op het festival, dat plaatsvindt in het witte kerkje van Simonshaven, zal o.a. troubadour Willem optreden,  die enkele gedichten van Augusta Peaux zal zingen. De biograaf van Peaux, Mario Molegraaf, zal gedichten van haar lezen en over haar dichtwerk en haar leven vertellen.

 

De toegang is gratis, evenals koffie en thee.