Frans Kellendonklezing 2017
maandag 20 februari 2017 om 15:30 uur
Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen 
gepubliceerd op 13 januari 2017
Frans Kellendonklezing 2017 door Abdelkader Benali

Op maandag 20 februari zal Abdelkader Benali in Nijmegen de Frans Kellendonklezing 2017 uitspreken. De lezing heeft als titel Sjahrazade in het Witte Huis meegekregen. Sprookjes en parabels vormen in het werk van Frans Kellendonk het uitgangspunt voor zijn vertellingen. Zijn werk wordt daardoor realistisch en mythisch tegelijk. En dat is precies wat Abdelkader Benali erin aanspreekt. In Sjahrazade in het Witte Huis kiest hij daarom het sprookje om een verhaal te vertellen over vertelkunst, macht en engagement.

 

Wat kan een verhalenverteller in deze tijd doen om de macht te prikkelen? Wat zou Sjahrazade doen als ze de kans kreeg om de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, toe te mogen spreken? ‘Er was eens een verhalenvertelster in het Witte Huis…’

 

De lezing vindt plaats in de aula van de Radboud Universiteit n begint om 15:30. U kut zich via deze link aanmelden voor de bijeenkomst.

 

Na de lezing zal de Kellendonk-prijs 2017 worden uitgereikt aan Hanna Bervoets.