gepubliceerd op 1 februari 2018
Een nieuwe rubriek op de website van de NBV: De Boekenmolen

Op de website van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging is vanaf deze week een nieuwe rubriek van start gegaan: De Boekenmolen. De bedoeling van deze rubriek is dat de leden van de NBV elkaar beter kunnen leren kennen. Leden introduceren zichzelf aan de hand van één van de aan hen voorgelegde vragen. De vraag kan aanleiding zijn iets te vertellen over de liefde voor het boek, het onderzoek dat het verenigingslid doet of zijn boek-gerelateerde werk. Ze kan ook een reden zijn om een anekdote te delen. Zo zal deze opzet uiteenlopende verhalen opleveren.

In de eerste aflevering van De Boekenmolen vertelt Lisa Kuitert, Hoogleraar Boekwetenschap, Universiteit van Amsterdam en Mede-oprichter van de NBV, hoe ze in aanraking kwam met boekwetenschap.